Den här artikeln ger nybörjare tips om hur de kan spela Blackjack med grundläggande strategier. Den förklarar också några av reglernas grundtermer.

Grundläggande Blackjackstrategi

När du spelar Blackjack för första gången bör du ha någon typ av ingång till hur du bör spela. Det finns många typer av strategier som gör att du kan dra stor fördel vid Blackjackbordet. Men om du är intresserad av att vinna så bör du studera någon grundläggande matematisk strategi för att uppnå ett bra resultat. Genom att göra det kan du t o m sänka ner husets övertag till närmare 0.6% om du är riktigt skicklig. Det skulle då innebära att du kan de grundläggande bitarna och även korträkning är en del av din arsenal.

För att göra allt mycket lättare ska vi titta igenom några relativt enkla exempel på vad du bör göra för att klara dig okey vid Blackjackbordet:

  • Dra mot bankens höga öppningskort. Om banken visar en 8:a som första kort måste du dra till åtminstone 17 innan du stannar.
  • Stanna mot bankens låga öppningskort. Om dealern visar 3-6 på det första kortet bör du stanna med allt från 12 och högre.
  • När du dubblar kostar din ursprungssumma två gånger så mycket. Alla kombinationer du har som ligger mellan 7-11 är dubblingsbara mot banken. Visar dealern 3- 6: dubblar du alla gånger du kan. Skulle dealern däremot ha en 9:a och du också har en 9:a så bör du bara ta ett kort utan att dubbla.
  • När du splittar har du alltid två kort av samma värde. En splitt innebär också att du dubblar din insats där du kan dra mer än ett kort till skillnad från när du dubblar. Ett bra läge att göra en splitt är när du har två ess, oavsett vad banken håller. Ett annat läge som kan uppstå är att banken har 3-6 och du har 77-99. I detta läge är det optimalt att splitta men 1010 bör inte splittas då handen har ett högre förväntat värde om du stannar.
  • Black Jack. Det här är en drömsituation du vill hamna i många gånger. Det finns lägen då du kan ta jämna pengar mot bankens ess, men bortsett från det är det bara att kassera in markerna.

Dessa exempel är några situationer som du kan hamna i när du spelar Blackjack. Med erfarenhet kommer du också märka att det finns ännu mer intressanta sätt att spela på. Skulle du inte ha någon typ av strategi när du spelar, kan det kosta dig mycket pengar i början. Därför bör du åtminstone ha någon typ av Blackjackbroschyr med dig till casinot, eller grundregler tillgängliga när du spelar på nätet.